Vanliga frågor

Kan stolen vi får vara uthyrd tidigare?
Ja, stolen du får kan ha varit uthyrd tidigare. Men den har genomgått en säkerhetskontroll och rekonditionering av utbildad personal samt nytvättad klädsel. Stol/bas kan ha viss skönhetsfel i form av repa. Men detta är inget som påverkar säkerheten i stolen.
Kan jag hyra bilbarnstol under en kortare tidsperiod?
Vad är den beräknade leveranstiden?
Efter att Barn i Bil fått autogiroblanketten till sig så är det ca 1 veckas leveranstid.
Vilka förutsättningar är det för att kunna hyra stol?
Inga betalningsanmärkningar samt en årsinkomst på över 175 000:-. Notera att årsinkomsten grundas på föregående år.
Kan jag bältesmontera ISOfix basen?
Nej, det kan man inte göra. Endast montering med bilens ISOfixfäste.
Mitt barn sitter med böjda ben i en bakåtvänd stol. Ska jag byta till en framåtvänd bilbarnstol?
Barn är betydligt mjukare och mer följsamma än vuxna och känner inte  obehag på samma sätt som en vuxen när de sitter med benen böjda. Det absolut viktigaste är att skydda barnets huvud och nacke. Detta skydd får barnet i en bakåtvänd bilbarnstol och du bör därför låta ditt barn åka i en bakåtvänd bilbarnstol så länge som möjlig.
Vem är ansvarig för byte av personliga uppgifter som mail, adress och telefon?
Det är ditt ansvar som kund att uppdatera Barn i Bil med dessa uppgifter vid ev förändringar.
Jag har inte fått någon orderbekräftelse, varför?
Ibland hamnar våra mail i din skräpbox, vv titta där. Om du inte hittar den där kontakta kundtjänst.
Hur registrerar jag ett nytt autogiro?
Logga in på din internetbank, gå till Autogiro och välj Lägg till nytt autogiro.

Sök mottagare och uppge: HTS BeSafe AS 
Bankgiro: 481-1535 

Ditt betalarnummer som du ska uppge är det 10-siffriga personnummer som du registrerat din beställning i. Välj det konto som du önskar att betalningen ska dras ifrån.  
(OBS tänk på att kontot måste vara registrerad på ditt personnummer för att dragningen ska fungera)  
 
När avtalet har registrerats hos din bank och blivit aktivt startar själva uthyrningsprocessen – då skickas den första bilbarnstolen till den adress du har angett i beställningen. 
Min stol har varit med om en krock - vad gör jag nu?
Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig vidare, krockad stol byts ut under hyresperioden.
När dras pengarna från mitt konto?
Det görs tre försök varje månad, runt den 25:e görs första försöket. Därefter görs ett andra och tredje försök nästkommande vardagar. Om täckning saknas vid månadsdragning efter tredje försöket så går ärendet vidare till Axactor.

Om ert autogiro är inaktivt kommer ert avtal läggas över på årsfaktura och denna skickas per post.
Vad gör jag om min stol gått sönder?
Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig vidare.
Frigoliten i min bilbarnstol är trasig - vad gör jag nu?
Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig vidare.
Hur går jag till väga för att skicka tillbaka min gamla stol?
Vid byte av stol skickas returhandling med den nya stolen ni har beställt. Vid enskilt avtal kontaktar du vår kundtjänst när du vill skicka tillbaka stol och avsluta avtalet. Vi skickar då ut returhandling per post eller mejl.
Kan barnet bära tjocka vinterkläder när hen sitter i bilbarnstolen?
Tjocka vinterkläder bör inte användas under stolens bältet. Om en olycka inträffar kommer tyget tryckas ihop och skapa ett utrymme mellan barnet och selen. Bältet kommer alltså inte att uppnå önskvärd effekt. Vi rekommenderar istället att du använder en filt över internselen alt. en bilstolsåkpåse under kallare dagar.
Mitt barns huvud "tippar" framåt när han somnar. Hur löser jag detta problemet?
När bilbarnstolen väl har installerats i bilen varierar dess lutningsvinkel beroende på modell och på lutningen i bilens säte. Det är i allmänhet bra om  barnet sitter så upprätt som möjligt vid en eventuell kollision, för att krafterna från kollisionen på så sätt fördelas med jämnt över hela kroppen. Om barnet däremot sitter för upprätt, kommer huvudet att falla framåt. Detta problem kan lösas genom att montera bilbarnstolen så hårt att en del av luften/ stoppning i bilens säte trycks bort och att vinkeln med detta minskas. Ta bort spärren på stödbenet, placera ena handen ovanpå sitsen och tryck ordentligt så att stödbenet förkortas med ett hack eller två. Sätt återigen tillbaka spärren. Starta installationen från början om det behövs.
Hur hårt ska bilbarnstolens internbälte dras åt?
Bilbarnstolens internbälte ska vara placerat så tajt mot barnet som möjligt. Du ska inte kunna placera mer än två fingrar mellan barn och bältet.
Vad ska jag göra om mitt barn tar sig ur bältet under bilfärden?
Ett internbälte som inte är ordentligt åtdraget kan innebära livsfara, speciellt i framåtvända bilbarnstolar. Bältet måste vara ordentligt åtdraget och en bältessamlare kan behövas för att ytterligare hålla bältet på plats. Du hittar BeSafes bältessamlare bland våra tillbehör.
Avslutande av hyrespaket
Hyreseavtalen löper enligt överenskommen betalningsperiod och kan ej avslutas i förtid. Om något inträffar med barnet under hyrestiden och Du genom läkarintyg kan visa att hyrstolen därför inte längre kan utnyttjas av barnet äger Du rätt att bryta avtalet i förtid och returnera stolen.